Playstation 1

Playstation 1 (PS1) 32- bits is een spelcomputer van Sony

De PlayStation 1 door een aantal varianten tijdens de productie, elk vergezeld van een wijziging van het onderdeelnummer.  De SCPH-1000, die werd uitgebracht was het enige model dat een S-Video-poort had, die op de volgende release werd verwijderd.

De PAL-regio consoles van SCPH-1002 tot en met SCPH-5552 waren verschillend van de systemen die in andere regio’s werden uitgebracht doordat ze een ander menu-ontwerp hadden.

Met de release van de SCPH-5000 serie die alleen in Japan wordt geproduceerd, De enige verschillen zijn dat het een aantal gebrekkige componenten van eerdere modellen heeft opgewaardeerd . Dit model werd gevolgd door de SCPH-550x en exclusieve PAL SCPH-5552  Een aantal wijzigingen werden intern gemaakt in de SCPH-550x-serie (CD-ROM verplaatst, afschermende vereenvoudigde, PSU-bedrading vereenvoudigd) en de RCA Aansluitingen en RFU-aansluitingen werden verwijderd van het achterpaneel en de gedrukte tekst op de achterzijde werd veranderd in reliëfs van hetzelfde. Vanaf de SCPH-550x-serie hadden PAL-varianten de “power” en “open” knoppen van tekst naar symbolen, die later op de vernieuwde PS one-modellen worden gebruikt.

De SCPH-700x en SCPH-750x-serie  zijn extern identiek aan de SCPH-500x serie maar er zijn interne veranderingen aangebracht om de productiekosten te verminderen (het systeem RAM ging van 4 chips naar 1, en de CD-controller ging van 3 chips naar 1) en dit waren de laatste modellen met parallelle poort om de Gameshark te ondersteunen. Daarnaast werd er een lichte verandering van het opstartscherm gemaakt. Nieuw in de SCPH-700x serie was de introductie van de ‘Sound Scope’ – lichte show muziek visualisaties. Deze waren toegankelijk door op de Select-knop te drukken tijdens het afspelen van een normale audio-cd in de cd-speler van het systeem. Tijdens het kijken naar deze visualisaties, kunnen spelers ook verschillende effecten toevoegen zoals kleurcyclus of motion blur en kunnen hun geheugenkaart opslaan / laden. Deze zijn te zien op de SCPH-700x, 750x, 900x en PS one modellen.

De laatste herziening van de originele PlayStation was de SCPH-900x-serie. Deze hadden dezelfde hardware als de SCPH-750x-modellen, behalve dat de parallelle poort was verwijderd. De verwijdering van de parallelle poort is gedeeltelijk te wijten aan het feit dat Sony er geen officiële add-on voor heeft vrijgegeven; Het werd gebruikt voor cheat cartridges voor de parallelle poort om de regionale lockouts en copy protection te omzeilen. De SCPH-900x was het laatste model om de PlayStation Link-kabelverbinding te ondersteunen, aangezien de Serial I / O-poort op alle PS One-modellen is verwijderd.

De PS One was oorspronkelijk gebaseerd op dezelfde hardware als de SCPH-900x. De interne voeding is vervangen door een externe 7.5VDC voedingsadapter. Het bevat ook een licht gewijzigde versie van het menu-ontwerp dat eerder alleen op PAL-consoles was gebruikt.