Playstation 2

 

De Playstation 2 (PS2) is een spelcomputer van Sony Computer Entertainment. 

De PlayStation 2 is de opvolger van de  PlayStation 1 / PS One.
Het heeft betere graphics, een snellere engine en de mogelijkheid om dvd’s, cd-rom’s en cd’s af te spelen. De discs waarop PlayStation 2-games werden uitgebracht wijken  af van de standaard.
De PlayStation 2 is compatibel met de PlayStation 1 / PS One-geheugenkaarten (in combinatie met een PlayStation 1 / PS One-spel) en PlayStation-/ PS One-controllers.
De ethernetmodem werd naderhand uitgebracht en kan in de expansion bay achter in de PlayStation 2 bevestigd worden. Door middel van een Network Adapter is het mogelijk om bepaalde spellen online te spelen tegen andere PlayStation 2 gebruikers.
Door middel van iLink kan met maximaal vijf andere PlayStations (met tv’s een LAN worden aangelegd, waardoor spellen met meerdere personen tegelijk gespeeld kunnen worden.
De USB aansluiting is voor het gebruik van extra randapparatuur (Dansmat, Eye Toy , Microfoons).
De PlayStation 2 heeft ook een Digital Out (voor surround sound) en een IEEE 1394 – poort die in latere modellen van de PlayStation 2 (vanaf model SCPH-50000) werd vervangen door een infarood ontvanger.

De opvolger is  een slimline-versie van de PlayStation 2. Deze versie is compact en heeft geen cd-lade meer. De netwerkkaart zit er standaard ingebouwd. De slimmline wordt aangesloten met een losse voeding / adapter.

De opvolger vande Slimline Playsation 2 is een vernieuwde slimline-PlayStation 2 (SCPH-90000). Het nieuwe model is nog kleiner dan de slimline-PlayStation 2 en heeft een interne voeding.